Napunk

Köszönjük az első fél évet, a Napunk folytatja

A Napunk szerkesztősége. Fotó - Vladimír Šimíček
A Napunk szerkesztősége. Fotó – Vladimír Šimíček

Fél éve indult a Napunk. Gyors összegzés.

Köszönjük, hogy olvasod a cikkeinket. A Napunk csak úgy tud fennmaradni, ha az olvasói előfizetik. Kérjük, támogasd a szerkesztőség munkáját. További cikkeinkért, illetve rövidhírekért látogass el a főoldalunkra is.

Fél éve indult a Napunk, az első olyan szlovákiai magyar hírportál, amelyet elsősorban előfizetői tartanak el.

Először is: köszönjük olvasóinknak, hogy megszülethetett a Napunk közössége. Olvasóinknak köszönhetjük, hogy működhetünk, a bizalomért cserébe független újságírást, aktuális híreket és saját gondolatokat kínálunk.

Mit értünk el eddig?

Célunk indulásunk óta az volt, hogy a lehető legtöbb és legfrissebb hírt hozzuk a szlovákiai magyarok, Szlovákia és Magyarország közéletéről, illetve beszámoljunk a nagyvilág eseményeiről Percről percre rovatunkban. Portálunkon magyar nyelven egyedüliként napi kommentált hírösszefoglalást is közlünk.

Az elmúlt fél évben háromszor kiköltöztünk dél-szlovákiai helyszínekre, és hat beszélgetőestet is szerveztünk. Vendégünk volt az országos rendőrfőkapitány, beszélgettünk a dunaszerdahelyi maffia történetéről, szerveztünk két polgármester-jelölti vitát, vitáztunk Trianonról és az ukrajnai háborúról, ahogy az LMBT+-emberek helyzetéről is. Videóinkat a Napunk YouTube-csatornáján is érdemes nézegetni.

Nyáron ellátogattunk a Gombaszögi Nyári Táborba, ahol a tábor történetében először a szlovák miniszterelnökkel beszélgettünk.

Októberben egy kétnyelvű magazint adtunk ki a szlovákok és magyarok történelmi mítoszairól, amelyet több, mint 500 iskolába küldünk ki Szlovákiában és Magyarországon.

Egyik mai meglepetésünk, hogy magazinunk cikkeit elkezdjük közzétenni honlapunkon is.

S aminek közösen örülhettünk: szerkesztőségünk megkapta a 2016-ban bezárt Népszabadság szerkesztősége által alapított Szólásszabadság-díjat.

Másik meglepetésünk az lesz, hogy első félévünk hat legsikeresebb cikkét feloldjuk minden olvasónk számára a következő hat napra.

Ahhoz, hogy fenn tudjuk tartani működésünket, támogatásra van szükségünk. Arra kérjük olvasóinkat, beszéljenek cikkeinkről ismerőseiknek, osszák meg azokat a közösségi médiában, hogy tovább tudjon gyarapodni a Napunk közössége. Aki pedig teheti, fizessen elő a Napunkra – jelentős részben előfizetőink kezében van egy független szlovákiai magyar médium sorsa.

Csak olvasóink támogatásával sikerülhet fenntartani hírportálunkat a szlovákiai magyar közösség számára.

Köszönünk minden támogatást!

Média

Aktuális

Jelenleg a legolvasottabbak

Percről percre

Orbán Viktor az elsők között gratulált Recep Tayyip Erdoğan török elnök választási győzelméhez – vette észre a Telex. A magyar kormányfő gratuláló Twitter-posztja már azelőtt megszületett, hogy a török közmédia nem hivatalosan győztesnek nyilvánította volna az elnököt.

Kanada-Németország a jégkorong-világbajnokság döntőjében: a 2. harmad után 2-2-re áll a mérkőzés.

1:1-es döntetlennel zárult az első harmad a jégkorong-világbajnokság döntőjében. Németország Kanadával mérkőzik a vb-címért.

Elkezdődött a jégkorong-világbajnokság döntője Németország és Kanada között. A németek 1930 óta először kerültek világbajnoki döntőbe.