Napunk

Bauer Ildikó: Nem számítottunk ilyen eredményre

Bauer Ildikó. Fotó - B. I. archívuma
Bauer Ildikó. Fotó – B. I. archívuma

Fizess elő a Napunkra, és nemcsak ezt a cikket olvashatod végig, hanem további cikkeink ezreiből válogathatsz!

Bauer Ildikó a komáromi polgármester-választáson a Szövetség jelöltjeként indult. 10,82 százalékkal messze elmaradt az eredmény a várakozásoktól, és a nyertes Keszegh Bélát sem tudta szoros versenyre kényszeríteni. A megyei választásokon viszont a járásban a harmadik helyen végzett Bauer. Egy gyors értékelésre kértük.

Mi volt az első reakciója az eredmények láttán?

Nem számítottunk ilyen eredményre. Az elvégzett munka, a befektetett energia és az intenzív kampány után nagyobb támogatást, szorosabb eredményt vártunk. Most ki kell elemeznünk a számokat és az elmúlt heteket, hogy megértsük, mi történt.

Hogyan értékeli a kampányt?

Rövid idő állt rendelkezésünkre, de úgy érzem, mindent megtettünk, amit ennyi idő alatt meg lehetett tenni. Sikerült a három elődpártból egységet teremteni, és 25 képviselőjelöltet állítani. Természetesen ki kell meg kell részletesen vizsgálni a kampány egyes elemeit, erre is sort kerítünk. Több mindennel kísérleteztünk, volt, ami működött, és volt, ami nem. Komáromban még nem volt ilyen intenzív kampány.

Mennyire volt ez a kampány az öné, illetve mennyiben alakította azt egy szakértői gárda?

Szívesen hagyatkozom a szakértők tanácsára, de csak olyan javaslatokat tudok elfogadni, amelyekkel én is egyetértek, azonosulok. Tehát nem volt olyan része a kampánynak, amibe ne egyeztem bele. Csapatban dolgoztunk, a döntéseket közösen hoztuk meg.

Országosan a Szövetség sikeres volt az összevont választásokon, azonban Komáromban nagyon a várakozások alatt teljesített. Ez az eredmény a városban a pártnak szólt vagy a polgármesterjelöltnek és a kampánynak?

Ezt is ki kell majd elemezni, nyilván volt valamilyen szerepe az elődpártok korábbi sikertelenségének Komáromban. Ezt kellett nagyon rövid idő alatt áthidalnunk, de nem hiszem, hogy ezeket a kérdéseket élesen szét lehet választani, nyilván vannak összefüggések. Mindenkinek le kell vonnia a tanulságot a történtekből. A Szövetség helyi szervezetének elnöke (Iván Tamás – a szerk. megjegyzése) lemondott.

És ön milyen tanulságot von le a történtekből? Nekivágna, ha még egyszer felkérnék, hogy legyen a Szövetség polgármesterjelöltje Komáromban?

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Választások 2022

Interjúk és podcastok

Jelenleg a legolvasottabbak