Napunk

Szelle Erika: Erős nyomás érezhető a Szövetség részéről a déli régióban

Fotó - Szelle Erika archívuma
Fotó – Szelle Erika archívuma

Szelle Erika dunaszerdahelyi polgármesterjelölt szerint jó kampánnyal sem volt esélyük a Szövetség ellen.

Szelle Erika független indulóként szeretett volna Dunaszerdahely polgármesteri székébe ülni. A választáson második helyen végzett 21,4 százalékkal. A győztes Hájos Zoltánt, aki valamivel több mint 46 százalékot szerzett, nem tudta megszorongatni

Hogy értékeli a több mint 21 százalékos eredményt? Inkább az jár a fejében, hogy ez nem rossz eredmény, vagy az, hogy kudarc a polgármesteri székről való lemaradás?

Mivel nem áll mögöttem párt, hosszabb ideig tart és nem volt alkalmam kiértékelni az eredményeket. Annyit elmondanék azonban, használva az egyik jelölttársam szlogenjét, hogy a város és a polgárai közömbösek maradtak, megszavazták a zárt önkormányzatot és a zárt képviselő-testületet. Hogy mit jelent a 21 százalék, jelent pillanatban még nem értékelném.

Hájos Zoltán most 3018 szavazatot kapott, ami 46,13 százalékot jelent, míg 2018-ban 3127 volt neki, vagyis csökkent a támogatói száma. Esély lett volna ezek szerint legyőzni őt. Ugyanakkor most több erős jelölt indult, többfelé mentek a szavazatok is, Horváth Zoltán, aki négy éve megszorította Hájost, most kicsivel kevesebbet kapott, mint 20 százalék. Levonható mindebből valami tanulság?

Még nem értékeltem ki, de első ránézésre nincs ennek tanulsága. Az, hogy összefognak-e vagy nem, nem számít, hiszen egy olyan erős nyomás érezhető a Szövetség részéről a déli régióban, amit helyi jelleggel nem lehet oldani.

Komáromban ennek ellenére leszerepelt a Szövetség. Illetve Szlovákia polgármestereinek több mint 46 százaléka független. Mi lehet ennek a titka? Miért nem lehet megverni a Szövetséget Dunaszerdahelyen?

Komáromban a regnáló polgármester egy erős személyiség, ahol nem számított a pártháttér. Dunaszerdahely alszik egyelőre, és a „ki a magyarabb” politika játszik, ahelyett, hogy építenének egy erős országos bázist a jövőre nézve.

A megyei szavazataim száma bizonyítja, hogy jól kommunikáltam, és a stratégiám is helytálló volt.

Hogy értékeli a kampányát?

Szuper volt. Megtettem mindent. A kulturális rendezvényeken a fellépőket támogattam emberileg és anyagilag is. A város lakói is megérdemlik, hogy kaptak egy kis pluszt. Elsőosztályú volt az egész.

Hogy értékeli, hogy kevesebben mentek el szavazni, mint négy évvel ezelőtt?

Ezt a kérdést is előbb a csapatommal szeretném megbeszélni.

Tizenkét képviselővel a Szövetségnek többsége van a képviselő-testületben is. Ön is képviselő lett két társával egyetemben. Mire lesz ez elég az elkövetkező négy évben?

Előbb azt kell átgondolnom, hogy hogyan lesz tovább, addig nem szeretnék erre a kérdésre válaszolni.

Dunaszerdahely

Szelle Erika

Választások 2022

Interjúk és podcastok

Jelenleg a legolvasottabbak