Napunk

Agócs Attila nagy fölénnyel maradt polgármester Füleken, és megyei képviselőként is ő kapta a legtöbb szavazatot a járásban

Agócs Attila. Fotó - Daniel Vražda
Agócs Attila. Fotó – Daniel Vražda

Elsöprő választási eredménnyel kezdheti meg harmadik ciklusát Agócs Attila Fülek élén. Kettős sikernek örülhet, nemcsak megvédte polgármesteri székét, hanem óriási támogatással újrázott megyei képviselőként is.

Fizess elő a Napunkra, és nemcsak ezt a cikket olvashatod végig, hanem további cikkeink ezreiből válogathatsz!

Óriási bizalmat kapott az összevont önkormányzati és megyei választásokon Agócs Attila, ráadásul az ő csapatából áll fel a füleki városi képviselő-testület is. A szlovákokat megelőzve ő kapta a legtöbb karikát megyei képviselő-jelöltként.

Minden eddiginél több vokssal, 1722 szavazattal választották újra Fülek polgármesterévé, ez 79,61 százalékos támogatottságot jelent. Remélt ilyen elsöprő eredményt?

Ez az eredmény jobb, mint amire számítottam. Nyilván az utolsó hetekben az alapján, amit az ember látott és hallott a helyi társadalomban, különböző forgatókönyvekkel számolt, ebből a legoptimistább jött be. Ilyen szempontból nagyon jó ez az eredmény, mely azt is mutatja, hogy az emberek jobban hisznek a szemüknek és a valós eredményeknek, mint az álprofiloknak és a névtelen szórólapoknak. Ez egy nagyon fontos dolog, és ez is igazolást nyert. Annak ellenére, hogy két nagyon nehéz év van mögöttünk, gondolok itt a koronavírusra, a háborúra és a dezinformációs kampányokra, az emberek nem ebbe az irányba mozdultak el, hanem azt értékelték, ami reálisan körülöttük történt, a fejlesztéseket, az igyekezetet.

A 13 fős füleki képviselő-testületbe 13 olyan képviselő szerzett mandátumot, aki az ön csapatában indult, nyilván ez gördülékennyé teszi a jövőbeni közös munkát.

Ez azt is jelenti, hogy az emberek bíznak a közös megmozdulásban, talán azt is mutatja, hogy a helyben elindult politikai folyamatok, melyek a testület megfiatalítására irányultak, jól lettek felállítva, kitalálva. Füleken elindult egy nagy generációváltás, hiszen az eddigi testület jelentős része, olyanok, akik 18-20 éve voltak képviselők, úgy döntöttek, leteszik a lantot, egy részüket sikerült meggyőzni, hogy folytassák, melléjük jönnek a fiatalok, s együtt a tapasztalat és a lendület sikert aratott. Ez a fajta listaállítás elnyerte a választók tetszését. Kilenc korábbi képviselő szerzett ismét mandátumot.

Ugyanakkor ez a siker még nagyobb felelősséget jelent, mert az emberek nagyon felelős döntéseket várnak, és mindenért minket fognak okolni, márpedig nehéz időszak áll előttünk. Észnél kell lennünk, magunknak kell kialakítani a fékek és ellensúlyok rendszerét. Erre eszköz például a szakbizottságokba való jelölések, hogy oda a másik oldalról is kerüljenek be szakemberek, hogy ők is hozzá és beleszólhassanak a dolgokba. Annak külön örülök, hogy a nők aránya emelkedett, eddig három, most már négy női képviselőnk lesz a testületben, ez 30 százalékos arányt jelent.

Csúnya volt vagy tűrhető viszonyok között zajlott le a kampány a polgármesteri posztért?

Ismerve a regionális viszonyokat úgy vélem, máshol talán csúnyább volt a kampány.

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Agócs Attila

Fülek

Választások 2022

Aktuális, Interjúk és podcastok

Jelenleg a legolvasottabbak