Napunk

A galántaiak a változásra a szavaztak, a győzelmemben a Szövetség támogatása is nagy szerepet játszott, mondja Peter Kolek, Galánta új polgármestere

Fotó - Peter Kolek / Facebook
Fotó – Peter Kolek / Facebook

Gazdasági és személyi átvilágítással tervez indítani, és szinte a teljes képviselő-testületet maga mögött tudja.

Közel a cél! Legalább 30 ezer eurót kell összegyűjtenünk, hogy a Napunk 2024-ben változatlanul működhessen. Segíts, hogy teljesítsük a célt. Minden adományt köszönünk!

Galántának új polgármestere lesz: a várost két cikluson át irányító független Peter Paškát a szintén független Peter Kolek, a Városi Művelődési Központ eddigi vezetője váltja, aki mögé a Szövetség is beállt. Kolek győzelmét ennek megfelelően a Szövetség is a magáénak érzi, ezt Forró Krisztián is kiemelte a nyilatkozataiban, és az új polgármeter szerint is volt szerepe a sikerében a Szövetség támogatásának.

Minek köszönheti a győzelmét?

Először is szeretném mindenkinek megköszönni a bizalmat. A galántaiak egyértelműen a változásra szavaztak. Több mint 700 szavazattal nyertem, ez az eredmény azt mutatja, hogy az elmúlt nyolc év politikája, az előző városvezetés munkája nem felelt meg a polgároknak.

Mekkora szerepet játszott a győzelemben a Szövetség támogatása?

Biztos vagyok benne, hogy nagy szerepet játszott. A Szövetség a megyei választáson is nagyon jól szerepelt, a hét járási képviselőből hat a Szövetség jelölje lesz. Ott voltam a Szövetség kampányzáró gyűlésén, és egyértelmű volt, hogy mögöttem állnak.

Hogyan alakul a képviselőtestület összetétele? Négy képviselője lesz a Szövetségnek, kettő a NEKA-nak, a többiek függetlenek. Peter Paškának nem volt többsége a képviselő-testületben, ami megbénította a város vezetését. Most nem lesz hasonló a helyzet?

19-tagú a képviselőtestület, ebből 18 képviselő támogatására számítok. Meg kell várni az első ülést, addig fokozatosan leülök minden képviselővel tárgyalni. Az új képviselő-testületben csak egy olyan képviselő van, aki az előző polgármester koalíciójába tartozik, és vele is jó viszonyban vagyok.

Mi lesz az első változás, amit a lakosság érzékelni fog?

A programom szerint fogok haladni, de először egy kicsit pihenni szeretnék, mert a kampány eléggé kimerített. Az első ülést 30 napon belül kell összehívni, de a munka azzal indul, hogy elkezdek tárgyalni a képviselőkkel a szakbizottságok összetételéről és az együttműködésről. Az érdemi munka csak ezt követően indulhat el.

Ami szerintem kulcskérdés, hogy elvégezzünk egy gazdasági és személyi átvilágítást, auditot.

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Galánta

Választások 2022

Interjúk és podcastok

Jelenleg a legolvasottabbak