Napunk

Forró Krisztián: Mindenkivel tárgyalni fogunk a megyei alelnökökről

Forró Krisztián. Fotó – Szövetség / Facebook
Forró Krisztián. Fotó – Szövetség / Facebook

A Szövetség elnöke szerint a párt választási eredménye azt jelenti, hogy az embereknek van igénye a magyar politikai képviseletre. Gúta elvesztését és a komáromi kudarcot sajnálja, ám azt reméli, hogy minden magyarlakta megyében alelnökökről tudnak majd tárgyalni. 

Fizess elő a Napunkra, és nemcsak ezt a cikket olvashatod végig, hanem további cikkeink ezreiből válogathatsz!

Nyitra, Besztercebánya, Nagyszombat és Kassa megyében is jelentős eredményt ért el a Szövetség. Mi volt a siker titka?

Messze túlszárnyaltuk a Szövetséggel kapcsolatos elvárásokat és előrejelzéseket. Nagyon örülök az eredménynek, ez is azt mutatja, hogy a közösségünk érzi az erős képviselet hiányát a szlovák parlamentben. Ez most egy olyan lehetőség volt, ahol a bástyáinkat, a helyi és regionális képviseletünket meg kellett, hogy tartsuk, és örülök neki, hogy ez sikerült. Köszönet ezért mindenkinek, aki a Szövetség jelöltjeire adta le a voksát, és természetesen az aktivistáknak, akik az utcákon dolgoztak. S köszönet minden jelöltünknek, akik felvállalták ezt a feladatot, és bizalmat kaptak a választóktól.

A Szövetség egyik fő szlogenje a kampányban az volt, hogy történelmi esély van magyar megyei elnökre is. Ez végül nem sikerült, annak ellenére, hogy Csenger Tibor és Berényi József is erősebb eredményt hozott a korábbiaknál. Hogyan értékeli ezt a helyzetet?

A kapanyél nem sült el,  viszont azt nem szabad elfelejteni, hogy Berényi József megduplázta Nagyszombat megyében a rá leadott szavazatokat: öt éve 19 ezer szavazatot kapott, most több mint 38 ezret. Csenger Tibor Nyitra megyében szintén 35 ezernél is több szavazatot kapott. Berényi ezzel a második lett, Csenger pedig a harmadik, ez egy nagyon szép eredmény, tekintettel arra, mekkora a magyarság aránya ezekben a megyékben. Együtt, erősen, közösen léptünk fel, és ennek meglett az eredménye.

Hogyan váltják apróra ezt az eredményt? Berényi Józsefből és Csenger Tiborból megyei alelnök lehet, tekintve hogy nagy frakciókkal rendelkeznek majd Nagyszombat és Nyitra megyében?

Mindenképpen vannak ilyen ambícióink, mindkét megyében, de nem csak itt. Besztercebánya és Kassa megyében is tárgyalni szeretnénk erről.

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Forró Krisztián

Magyar Szövetség

Választások 2022

Interjúk és podcastok

Jelenleg a legolvasottabbak