Napunk

A pozsonyi lövöldöző lefényképezte a lehetséges célpontjait, köztük Heger kormányfő lakhelyét is

Eduard Heger. Fotó - TASR
Eduard Heger. Fotó – TASR

Eduard Heger kormányfő elismerte, hogy a Vár úti támadó az ő pozsonyhidegkúti lakhelye előtt is fotózkodott.

Fizess elő a Napunkra, és nemcsak ezt a cikket olvashatod végig, hanem további cikkeink ezreiből válogathatsz!

A támadó, aki szerdán a Tepláreň bár közelében lelőtt két embert, augusztus 15-én posztolt fotókat Heger társasházáról. A fotókat ugyanazon a napon publikálta Twitteren, mint amikor a Tepláreň és a Chábád Zsidó Központ előtt készült fotókat posztolta.

Sajtótájékoztatóján a miniszterelnök elítélte a lövöldözést, és felszólított a társadalomban lévő gyűlölet megállítására. Arra a kérdésre, hogy a saját életét félti-e, azt válaszolta, hogy nem.

„Nem aggódom, mert tisztában vagyok azzal, hogy milyen nehéz időket élünk” – fogalmazott Heger. „Épp ellenkezőleg, és ettől még őszintébb a felhívásom. Nem a saját életemért való aggódás miatt, hanem attól a vágytól vezérelve, hogy milyen legyen Szlovákia.”

Kiáltványában a lövöldöző az LMBTQI-közösség tagjainak megölése mellett a zsidók, politikusok, bírák, ügyvédek, újságírók és vakcinagyártók likvidálására is felszólított.

Azt állította, hogy van egy hosszú listája a lehetséges célpontokról, azonban ezt nem hozta nyilvánosságra. „Ha túlélem az első napot, nem akarom, hogy a többi célpontom megtudja, hogy rajta vannak a listán” – érvelt a lövöldöző.

Eduard Heger

Pozsonyi lövöldözés

Aktuális

Jelenleg a legolvasottabbak