Napunk

Meghalt a pozsonyi lövöldöző, a támadást a Twitteren vállalta magára

Juraj K. ironikus Twitter-bejegyzése
Juraj K. ironikus Twitter-bejegyzése

Köszönjük, hogy olvasod a cikkeinket. A Napunk csak úgy tud fennmaradni, ha az olvasói előfizetik. Kérjük, támogasd a szerkesztőség munkáját. További cikkeinkért, illetve rövidhírekért látogass el a főoldalunkra is.

Meghalt a Vár úti lövöldöző, aki két embert megölt, egyet pedig megsebesített egy pozsonyi, főként az LMBTQ-közösség által látogatott szórakozóhelynél. A lövöldözés hátterében a közösség elleni gyűlölet állhatott, egy fiatal férfi órákkal a történtek előtt zsidó- és LMBTQ-ellenes kiáltványt tett közzé – tudta meg a Denník N.

FRISSÍTÉS

Pozsony

Pozsonyi lövöldözés

Aktuális

Jelenleg a legolvasottabbak

Percről percre

Megkezdődött az ukránok integrációjának támogatása, az ebben rejlő lehetőségeket azonban Szlovákia nem használja ki. Az önkormányzatok támogatásra pályázhatnak a menekültek integrációjához szükséges programok megvalósítására, ezzel segíthetnének a belföldi foglalkoztatottság növeléséhez, a menekülteknek azokban jelenleg csak kevesebb mint 8 százaléka kapott munkát. A probléma a gyerekek ellátása lehet, ugyanis csak egy részük jár óvodába vagy iskolába. (euractiv)

Az uniós vezetők támogatják azt a tervet, hogy a következő év során közösen egymillió darab tüzérségi lőszert vásároljanak Ukrajna számára. A tervet a hét elején a külügyminiszterek és a védelmi miniszterek már jóváhagyták. (tasr, ap)