Napunk

Sólymos László: Berényi számunkra nem legitim jelölt

Sólymos László. Fotó - N/Vladimír Šimíček
Sólymos László. Fotó – N/Vladimír Šimíček

A Szövetség Országos Tanácsának elnöke azt mondja, Forró Krisztián tudta, hogy elveszti a Híd-platform bizalmát, ha jóváhagyja Berényi József megyeelnök-jelöltségét.

Közel a cél! Legalább 30 ezer eurót kell összegyűjtenünk, hogy a Napunk 2024-ben változatlanul működhessen. Segíts, hogy teljesítsük a célt. Minden adományt köszönünk!

Forró Krisztián, a Szövetség elnöke kedden bejelentette, hogy Berényi József lesz a párt jelöltje Nagyszombat megye élére – ezzel a döntéssel azonban a Híd és az Összefogás platformjai nem értenek egyet. Sólymos Lászlót, a párt Országos Tanácsának elnökét, a Híd korábbi elnökét kérdeztük.

Beszélt Forró Krisztiánnal azóta, hogy tegnap bejelentette Berényi József jelöltségét?

Nem beszéltem vele azóta. Egyértelmű, hogy amit tett, miért tette. Tudta, hogy ha ezt meglépi, elveszti a bizalmunkat, ő mégis meglépte, előtérbe helyezve Berényi érdekeit a Szövetség érdekeivel szemben.

Hogyan fognak erre reagálni?

Le fogunk ülni és beszélni fogunk róla, hogyan reagáljunk. Egy dolog biztos: miután nagy nehezen sikerült összehozni ezt a pártot, és egy galántai klikk miatt nem lesz sikeres, az az ő felelősségük – Berényi és Forró felelőssége.

Azt tehát kizártnak tartja, hogy elfogadják Berényi jelöltségét?

Számunkra Berényi nem legitim jelöltje a Szövetségnek.

Felmerült, hogy a párt Döntőbizottságához fordulhat a két elégedetlen platform, a Hídé és az Összefogásé.

Ezt nagy valószínűséggel meg fogjuk lépni. Még fogunk róla beszélni, hogyan csináljuk. Több jogásszal konzultáltunk, és mindenki azt mondta, hogy ez az elnök részéről egyértelmű visszaélés, hiszen az alapszabályban semmilyen fogódzója nincs, ami alapján így dönthetett volna.

Kezdeményezni fogják Forró leváltását?

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Berényi József

Forró Krisztián

Nagyszombat megye

Sólymos László

Szövetség

Választások 2022

Interjúk és podcastok

Jelenleg a legolvasottabbak