Napunk

Hétfőtől lezárják a Rimaszombat és Tornalja közötti utat

Nemcsak a régi burkolatot távolítják el, megerősítik az út alapját is. Fotó - Napunk/Ibos Emese
Nemcsak a régi burkolatot távolítják el, megerősítik az út alapját is. Fotó – Napunk/Ibos Emese

Felújítás miatt hétfőtől több hónapra lezárják az I/16-os út egy részét Bátka után Rimaszombat és Tornalja között, az autósoknak így nagyjából 20 kilométert kell kerülniük.

A fő kerülőútvonal Bátkán, Balogújfalun, Nemesradnóton, Rimaszécsen és Abafalván vezet, ahol rákapcsolódik az I/67-es útra Sajószentkirályon, Sajórecskén és Kövecsesen keresztül Tornaljáig. A Rimaszombat és Tornalja közötti út így nagyjából 20 kilométerrel lesz hosszabb.

Baraca község lakói, az ide irányuló buszforgalom, valamint a mentőszolgálat járművei használhatják az egyirányú építkezési utat az III/2802-es úton Dúlházán keresztül.

A Rakottyásba irányuló forgalom Uzapanyiton haladhat át az III/2753-as és III/2759-es úton – tudatta Martin Guzi, a Szlovák Útkezelő Vállalat szóvivője.

A sofőröket a kerülőutakon egyéb korlátozások is várják. A sebességet az egész szakaszon 60 km/órában korlátozzák, a településeken és a balesetveszélyes helyeken ez 30 km/órára csökken. Továbbá tilos lesz megállni a településeken autóval az úton.

A Szlovák Útkezelő Vállalat a teljes lezárást a Bátka mögötti híd rossz állapotával indokolja, melynek felújítását nem tudják az eredeti tervek szerint véghezvinni folyamatos forgalom mellett.

A szóvivő szerint a kerülőút megszüntetésére legkorábban a téli karbantartási munkálatok megkezdésekor kerülhet sor.

Az útfelújítás miatt a buszjáratok menetrendje is változik, a kerülőút ugyanis jelentősen megnöveli az utazások időtartamát. A változás 11 járat menetrendjét érinti. Lenka Štepáneková, Besztercebánya megye szóvivője ezért arra kérte az utazókat, hogy figyelmesen kövessék a változásokat az SAD Lučenec honlapján, a buszmegállókban, vagy a Besztercebánya Megyei Önkormányzat honlapján. (tasr, napunk)

Rimaszombat

Tornalja

Aktuális

Jelenleg a legolvasottabbak