Napunk

Napunk newsfilter: Keresztények-e a keresztény politikusok? Štefan Kuffa esete a Bibliával

Štefan Kuffa. Fotó N - Andrej Bán
Štefan Kuffa. Fotó N – Andrej Bán

1. Štefan Kuffa kemény és kereszténynek mondja magát. 2. Az autógyáraké vagy a kutatásé a jövő?

Fizess elő a Napunkra, és nemcsak ezt a cikket olvashatod végig, hanem további cikkeink ezreiből válogathatsz!

A híreket válogatta és kommentálta Beke Zsolt

1. Štefan Kuffa kemény és kereszténynek mondja magát

Védi az életet. Nem náci. Igazságos. Mindig a jó oldalon áll. Szépeket tud mondani a politikai életről. Mondatai olyan emberinek hangzanak sokszor. És soha nem kételkedik az igazában.

Éppen a kétely hiánya leplezi le.

A Bibliára hivatkozik a Denník N-nek adott interjújában. Hogy abban mennyi fordulat van, s aztán mégiscsak rátalálnak a helyes útra a történetek szereplői. Ha megnézzük Kuffa történetét, láthatjuk, hogy még csak a fordulatoknál tart, az a bizonyos helyes út még nem mutatkozik.

Ellentmondások. Kuffa története tele van ellentmondással. Valakiről elhiszi, hogy jó ember, a tények ellenére is, legyen az akár Kotleba, akinek segítségével legutóbb a parlamentbe jutott, és akinek az első probléma felmerülésekor hátat is fordított. Pedig még a kakas, pontosabban Mazurek is csak egyet bírt kukorékolni.

Álljon valaki zavaros törvények mögött, határozza meg egy személyben az ország pandémia elleni harcát, mint Matovič, akinek segítségével Kuffa legelőször a parlamentbe jutott, akkor is támogatja, ha közben ezeket a törvényeket és rendelkezéseket kárhoztatja.

Éljen valaki keresztényhez nem méltó életet, mint Boris Kollár, de az általa benyújtott törvények feleljenek meg a keresztény értékrendnek, ez is rendben van.

És bár imádkozik Sulíkért is Kuffa, valamiért őt nem szereti. Itt valahogy nem akad ok, hogy szeresse a felebarátját. Nem mintha szeretni kellene, de ha már a Kotleba, Matovič és Kollár triónál lángol a keresztényi szeretet, azt gondolhatnánk, itt sem lesz akadálya. De van.

S ekkor már érezzük, hogy kicsit messzebb kerültünk a Bibliától.

Kinek az élete? Kuffa nem akar beleszólni senki életébe. Azért mégiscsak kerül olyan is, akiébe, meggyőződése alapján, lehet és kell is.

A rasszizmus elkerüli őt a szavai szerint – persze, most morzsoljunk el egy bűnbánó cédulát a Kotlebával és az ĽSNS-szel fennálló viszonyával kapcsolatban. De hát ott van még mindig az LMBTQI-közösség és az abortusz. Ezzel a közösséggel, illetve a abortuszt választó nőkkel szemben az ember simán lehet bunkó, hiszen ahogy mondja, hal ki a nemzet.

De ne feledkezzünk el arról a Rend kedvéért, hogy Kuffa

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Igor Matovič

Napunk newsfilter

Richard Sulík

Volvo

Vélemény

Jelenleg a legolvasottabbak