Napunk

Orbán Viktor: A csehek és a szlovákok nem vállalják a konfliktusokat Brüsszellel, a magyar–lengyel kapcsolatokban szívprobléma van

Orbán Viktor Tusványoson. Fotó - MTI
Orbán Viktor Tusványoson. Fotó – MTI

Orbán Viktor magyar miniszterelnök tusványosi előadásában fajkeveredésről, orosz győzelemről, széteső V4-ekről beszélt, és megmondta, mikor jön el a Nyugat tényleges alkonya.

Fizess elő a Napunkra, és nemcsak ezt a cikket olvashatod végig, hanem további cikkeink ezreiből válogathatsz!

Két év szünet után újra Tusványoson adott elő Orbán Viktor magyar miniszterelnök. Az erdélyi nyári szabadegyetemen tartott beszédeket fokozott figyelem kíséri, mert Orbán itt fejti ki a világpolitikai értelmezéseit, és a Magyarországra váró jövőről és kihívásokról is itt tart eligazítást.

A magyar miniszterelnök beszédét az elején megzavarták, egy molinót tartottak fel ketten, melyen románul az volt olvasható, hogy „Valami örök: Erdély román föld!”. A szervezők kivezették a két rendzavarót. Orbán a csak „udvariasan, mint a budapesti rendőrök a hidakon a narkósokkal” szavakkal reagált, ezzel a Kata adózási rendszer megszüntetése ellen tüntetőket nevezte narkósoknak.

Rosszkedvünk egy nyugati életérzés

Orbán Viktor szerint a veszélyek korába léptünk. „A korábban megrendíthetetlennek hitt tartóoszlopai repedeznek a nyugati civilizációnak. Három ilyen megrendülést idézek, korábban azt hittük, hogy a tudomány védőburkában élünk, erre kaptunk egy Covidot. Azt gondoltuk, Európában nem lehet újra háború, Magyarország szomszédságában háború van. És azt gondoltuk, a hidegháború többé nem térhet vissza, a világ számos vezetője már pedig azon dolgozik, hogy újra blokkvilágba szervezze az életünket” – kezdte hagyományos beszédét a magyar miniszterelnök.

Bár a világ az adatok tükrében egyre jobb helynek tűnik, közben ennek az ellenkezőjét érezzük. Emelkedett a várható élettartam, csökken a gyermekhalandóság, az alultápláltság és a szegénységben élők aránya is, növekedett az írástudók száma, és egyre több a szabadidőnk, de az általános hangulat az, hogy a világ egyre rosszabb hely. Nő ez ereje egyfajta világvége várás hangulatnak, folytatta a fejtegetést a kormányfő.

„Rosszkedvünk alapvetően egy nyugati életérzés, amely abból fakad, hogy a nyugati civilizációnak az ereje, a teljesítménye, a tekintélye és a cselekvőképessége fogyóban” – erre Orbán Viktor szerint a született nyugatosok legyinteni szoktak, mert a Nyugat hanyatlását már száz éve megjósolták. Úgy véli, míg korábban a Nyugat szellemi és demográfiai visszaszorulásáról beszéltek, addig ma a nyugati világ anyagi és hatalmi visszaszorulásának szemtanúi vagyunk.

Orbán szerint a rivális civilizációk korszerűsödtek, átvették a nyugati technológiát és kitanulták a nyugati pénzügyi rendszert, de a nyugati értékeket nem vették át, sőt, eszük ágában sincs átvenni. Megalázónak érzik ezeket az értékeket. „Az a gyanúm, a világ többi része ráébredt arra, hogy modernizálódnia kell, csak így tud ellenállni a tőle idegen nyugati értékek exportjának. Ebben az a legfájdalmasabb, hogy mi, vagyis a Nyugat elvesztettük az energiahordozók fölötti ellenőrzést” – mondta a miniszerelnök.

A világ energiahordozóinak és erőforrásainak nagy része a nyugati civilizáción kívül esik. Európa helyzete ezért duplán nehéz. 2013-ban az amerikaiak az energia és a nyersanyag kinyerésének új technológiáját indították el, és külpolitikai fegyverként használják az energiát. Ennek tudható be a bátrabb szankciós politika és erőteljesen ösztönzik a szövetségeseiket, az amerikai szállítmányok megvásárlására. „Az amerikaiak képesek érvényt szerezni akaratuknak, mert nem függnek más energiájától, képesek ellenséges nyomásgyakorlásra, mert ők uralják a Swift pénzügyi hálózatot, és képesek baráti nyomásgyakorlásra, hogy a szövetségesek tőlük vásároljanak” – jelentette ki Orbán, aki szerint a nemzetközi politika most veri szét a német-orosz energiatengelyt.

Fotó – MTI

Demográfia, migráció, dzsender

Magyarországnak a következő kérdésekre kell választ adnia: Az első és legfontosabb kihívásnak a népesedés kérdését nevezte a miniszterelnök, aki szerint a világ népeit két csoportba lehet sorolni. „Vannak azok, akik képesek saját maguk biológiai fenntartására. Mi a másik csoportba tartozunk, azok közé, akik erre nem képesek. A helyzetünk javult, de fordulat nincs. Márpedig mindennek ez az alfája és az ómegája. Ha itt nem lesz fordulat, előbb-utóbb ellakják tőlünk Magyarországot, ellakják tőlünk a Kárpát-medencét” – mondta a miniszterelnök.

A migráció a második kihívás, melyet Orbán szerint népességcserének vagy elárasztásnak is nevezhetünk. „A migráció kettéválasztotta Európát, mondhatnám azt is, hogy a Nyugat kettévált. Az egyik fele egy olyan világ, ahol európai és Európán kívül népek élnek együtt. Ezek az országok többé nem nemzetek. Ezek az országok nem mások, mint népek konglomerátuma. Ez már nem a Nyugat, hanem a posztnyugat, és 2050 körül be is következik a végső demográfiai váltás, a nagyvárosokban 50 százalék fölé emelkedik a nem európai származású emberek aránya”.

A Nyugat másik felének Közép-Európát nevezte meg, melybe Magyarországot is besorolta. Európa ezen két fele között egy csata zajlik, s bár Orbánék tettek egy tolerancia ajánlatot, hogy mindenki maga dönthesse el, kivel kíván élni, de ezt visszautasították. „A posztnyugat továbbra is harcot folytat Közép-Európa ellen azzal a céllal, hogy olyanná tegyenek bennünket, amilyenek ők” – mondta a kormányfő, aki szerint bár kevesebb szó esik a migrációról, de ebben a kérdésben semmi nem változott. „Brüsszel a Soros-féle csapatokkal kiegészülve egyszerűen ránk akarja kényszeríteni a bevándorlókat. Bíróság elé vittek bennünket a magyar határvédelmi-rendszer miatt. El is ítéltek minket” – mondta Orbán, aki szerint ha nem volna ukrán menekültválság, ezt az ítéletet már elkezdték volna végrehajtani.

„Az internacionalista baloldalnak van egy ideológiai cselvetése, mégpedig az állítás, hogy Európában eleve kevert fajú népek élnek. Ez egy történelmi és szemantikai szemfényvesztés. Van ugyanis az a világ, ahol az európai népek összekeverednek az Európán kívül érkezőkkel, na az kevert fajú világ. És vagyunk mi, ahol Európán belül élő népek keverednek egymással, mi a Kárpát-medencében nem vagyunk kevert fajúak, hanem a saját európai otthonában élő népek keveréke vagyunk. Ha szerencsés a csillagállás és jó a széljárás, akkor ezek a népek egy hungaro-pannon mártásban össze is olvadnak, egy sajátos új európai kultúrát hozva létre. Ezért harcoltunk mindig” – elmélkedett a miniszterelnök.

A harmadik kihívást a dzsenderben látja a kormányfő, aki sikerként könyveli el, hogy a dzsender-vitát sikerült leválasztani az uniós pénzek vitájáról. „Az újabb tolerancia ajánlatunk az, hogy mi nem akarjuk megmondani, ők hogyan éljenek, csak azt kérjük, fogadják el, hogy nálunk az apa férfi, az anya nő, a gyerekeinket pedig hagyják békén. És ezt fogadtassák el a Soros György hadseregével is” – mondta Orbán, aki szerint ennek a nyugati bolondériának soha nem lesz többsége Magyarországon. „A magyar embernek ez nem megy be a haja alá! Vannak itt ezek a dzsender micsodák, transznacionális meg transzdzsender, mi egy Transzszilvániát tudunk kimondani, ami magyarul Erdélyt jelent” – mondta Orbán, aki szerint a demográfia, a migráció és a dzsender nagy történelmi csatáját vívja Magyarország és ezeken fordulhat meg a jövő.

Orbán: A nyugatiak bomlasztják a visegrádi négyeket

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Orbán Viktor

Tusványos

Aktuális

Jelenleg a legolvasottabbak