Napunk

Magyarország végül az egység oldalára állt, ez a fontos, nem a köret, véli a cseh kormányfő

Petr Fiala és Eduard Heger. Foto N - Vladimír Šimíček
Petr Fiala és Eduard Heger. Foto N – Vladimír Šimíček

Ha találkoznék Vlagyimir Putyinnal, elmondanám neki, mit tapasztaltam Bucsában és Kijevben. Megpróbálnám kideríteni, képes-e még emberi lényként érzékelni mindazt a szörnyűséget, amit elkövet, mondta Eduard Heger szlovák kormányfő.

Köszönjük, hogy olvasod a cikkeinket. A Napunk csak úgy tud fennmaradni, ha az olvasói előfizetik. Kérjük, támogasd a szerkesztőség munkáját. További cikkeinkért, illetve rövidhírekért látogass el a főoldalunkra is.

Csehszlovákia felbomlásának 30. évfordulója alkalmából szervezett kormányfői találkozót Brünnben a szlovák Denník N és cseh testvérlapja, a Deník N. A cseh és a szlovák miniszterelnök hétfőn a brünni Scala moziban háborúról, demokráciáról, csehszlovák múltról, valamint cseh és szlovák jövőről beszélt, de szóba került a magyar kormány Oroszországgal szembeni politikája is.

Nincs értelme szóba állni Putyinnal, véli Petr Fiala. A cseh kormányfő ugyanakkor leszögezte: nem ítéli el azokat a politikusokat, akik ezt mégis megteszik, persze bizonyos feltételeknek adottaknak kell lenniük. Fontos, hogy az ukrán fél beleegyezését adja a tárgyalásba.

Mindent meg kell tennünk, hogy megállítsuk, mondta a szlovák miniszterelnök az orosz agresszióra utalva. Eduard Heger szerint Putyin régóta készült a támadásra, alaposan átgondolta az egészet. Ez az életstílusa, fogalmazott a szlovák kormányfő.

Az egyetlen, aminek értelme van, és ami helyes,

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Csehország

Eduard Heger

Orbán Viktor

Orosz–ukrán háború

Oroszország

Szlovákia

Aktuális

Jelenleg a legolvasottabbak

Percről percre

Angliának egy döntetlen is elég a továbbjutáshoz, nem is diktálnak nagy tempót, veszélyt néhány ritmusváltásból tudtak kialakítani, de az első félidőben ezekből sem született gól Wales ellen, még Rashford zicceréből sem. A B csoport másik meccsén 1:0 az állás, az USA Pulisic közelről szerzett góljával megszerezte a vezetést Irán ellen. Jelen állás szerint Anglia és az USA a két továbbjutó. (napunk)

Ha a kormány nem tud kormányozni, akkor jobb lenne, ha kiírnák a választásokat, jelentette ki éves jelentésében a plénum előtt Zuzana Čaputová államfő. „Egyesítsük erőinket a véleménykülönbségek és a valós nehézségek ellenére. Ne adjuk fel abba vetett bizalmunkat, hogy a szeretteinkért, a közösségért, a társadalomért és Szlovákiáért élt tisztességes és becsületes életnek van értelme” – mondta beszédében a köztársasági elnök.