Napunk

Napunk newsfilter: Kövér László „pszichés problémája” miatt Novák Katalin eldobhatja a fülbevalóját

Kövér László. Fotó - MTI
Kövér László. Fotó – MTI

1. Kövér László diplomáciai hadjárata a jóízlés ellen. 2. Élelmezési válság háború idején. 3. Nemzeti bohózat a Tiso utcában.

A híreket válogatta és kommentálta Beke Zsolt

1. Kövér László diplomáciai hadjárata a jóízlés ellen

Valószínűleg nem feltételezte Kövér László, a magyar parlament elnöke, hogy szavait más országok polgárai is hallják, nem csak magyar célközönsége. Ezt feltételezni önmagában nagy taktikai hiba. Az talán még nagyobb, hogy az áprilisi parlamenti választások után gondosan kiépített, Ukrajnát egy kívülre támogató, belülre rugdaló kettős beszéd ezzel darabjaira esett.

Novák Katalin szűk egy héttel Kövér nyilatkozata előtt állt ki ukrán színekben a Facebook nyilvánossága elé, és ítélte el az orosz agressziót. Célegyenesbe vitte ezzel azt a kettős beszédet, amit már megszoktunk a magyar vezetőktől. Ilyen hangulatban érkeztünk el a múlt hét eleji tárgyalásokhoz, mikor az EU vezetői elfogadták a hatodik szankciós csomagot.

A korábbiaknál kisebb vétózós kedv jellemezte a magyar csapatot a tárgyalásokon, lényegében csak Kirill ügynök támogatása jelentett némi szennyet az ukrán–magyar barátság épp csak a föld alól felszínre bukott erén. A többit szépen álcázta a gazdasági racionalitás.

S ezt követően mondta azt Kövér házelnök Trianon hangulatát mélyen magába szíva, hogy „nem emlékszem rá, hogy egy segítségre szoruló, bajban lévő ország vezetője olyan hangot mert volna megütni bárkivel szemben, mint amilyen hangot Zelenszkij elnök úr nemcsak Magyarországgal szemben, hanem akár a német kancellárral szemben is megüt. (…) Itt van egy személyes, pszichés probléma, amivel én a magam részéről nem tudok mit kezdeni.”

A szavak eljutottak Ukrajnába. És ezen túl, még

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Élelmiszer

Napunk newsfilter

Orosz–ukrán háború

Vlagyimir Putyin

Vélemény

Jelenleg a legolvasottabbak