Napunk

Napunk newsfilter: Matovič számára ez a koalíció csak annyit ér, mint egy üres poén

Igor Matovič. Fotó N - Vladimír Šimíček
Igor Matovič. Fotó N – Vladimír Šimíček

1. Senki nem címkézi át a lejárt szavatosságú kormánykoalíciót. 2. Hetero színvakság. 3. Tengeren nem jön olaj az oroszoktól, de a Barátság marad.

A híreket válogatta és kommentálta Sánta Szilárd

1. Senki nem címkézi át a lejárt szavatosságú kormánykoalíciót

A kormánykoalíció megérett a szétesésre, és a kormány ősszel be is fejezi, jelentette be Igor Matovič pénzügyminiszter, az OĽaNO elnöke hétfő este a Denník N által szervezett beszélgetésen.

A közönség többször is harsányan felnevetett, és ha valaki csak háttérzajként vagy fél füllel hallgatta az eszmecserét, az a benyomása keletkezhetett, hogy vidám politikai showműsort hoztak össze a meghívott vendégek Monika Tódová kolléganőnk moderálásával.

Az összhatást tekintve azonban tragikomikus volt a produkció, mert a négy koalíciós párt meghívott képviselői valamivel több mint másfél órába sűrítve prezentálták, hogyan (nem) működik a kormánypártok csapatmunkája.

Igor Matovič pénzügyminiszter csak önmagával volt elfoglalva, illetve kereste azokat a pontokat a beszélgetésben, ahol a kérdező újságíróval konfrontálódhat. A matoviči infantilizmus mellé nagy adag arrogancia és bunkóság társult. Tahó volt például a korábbi miniszterelnök akkor, amikor elővette a telefonját és pötyögni kezdett, miközben Mária Kolíková igazságügyi miniszter beszélt.

Az est elején kiderült, hogy Richard Sulíkot is meghívták vitázni, aki azonban nem jött el, mert nem volt hajlandó Matovičcsal együtt szerepelni, diskurálni. Kolíková mellett Veronika Remišová és Milan Krajniak képviselte a kormánypártokat.

Matovič tett néhány bombasztikus kijelentést a beszélgetés során. A parlament tíz legintelligensebb képviselője közé sorolta Martin Beluský „kotlebás” képviselőt, akivel a családtámogatási csomagról tárgyalt. Arról a családtámogatási csomagról, amely hatalmas lyukat üt a költségvetésen.

A legszenzációsabb kijelentés a pénzügyminisztertől

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Gyimesi György

Igor Matovič

Napunk newsfilter

Olajembargó

Orbán Viktor

Vélemény

Jelenleg a legolvasottabbak