Napunk

Urbán Péter: Arról gondolkodunk, hogy mit tudjon az, aki befejezi az iskolát

Urbán Péter. Fotó - Urbán Péter archívuma
Urbán Péter. Fotó – Urbán Péter archívuma

Új osztályt alakítottak ki az oktatási tárcánál, mely a pedagógusok gyakorlati munkáját igyekszik segíteni. Negyven központból álló mentorhálózat, négyszáz mentor segíti majd a pedagógusokat – mondja Urbán Péter, a TANDEM alapítója és igazgatója, az új osztály munkatársa.

Fizess elő a Napunkra, és nemcsak ezt a cikket olvashatod végig, hanem további cikkeink ezreiből válogathatsz!

Egy-egy regionális központban a magyar iskolák számával arányosan magyar szakemberekkel is számolnak. A mentorhálózat mellett dolgoznak egy innovációkat rendszerező katalóguson is. Az Urbán Péterrel készült interjúból kiderül:

  • milyen víziók alapján jött létre az új osztály, milyen területeken nyújtanak segítséget a pedagógusoknak,
  • hogyan és milyen elvek alapján fog működni a mentorhálózat, szeptembertől már tizenhat központ segíti a pedagógusokat, köztük néhány a déli régióban,
  • mire jó a mentorhálózat, és ki lehet mentor.

TANDEM egy fejlesztő és képző nonprofit szervezet, amely 2009 szeptemberében alakult azzal a céllal, hogy egyéni és csoportos fejlesztéseket végezzen. A megszokott ismeret-átadás helyett nem formális módszerekkel tartanak tréningeket az iskolákban. A műhelymunka, a tanácsadás és előadások mellett kutatással is foglalkoznak.

Tizenöt éve foglalkozik az oktatásüggyel a civil szférán keresztül, hogyan, kinek a felkérésére lett az oktatási minisztérium munkatársa?

Martin Kríž keresett meg, őt bízták meg azzal, hogy a nulláról építsen ki egy új osztályt a minisztériumban, 4–5 munkatársra kapott keretet, a helyes magyar megfelelőjéről még vitázunk, de ez az „odbor kurikula a inovácií vo vzdelávaní” osztályról van szó. Ismerte a TANDEM munkásságát, benne volt abban a bizottságban, amely 2014-ben a TANDEM-nek ítélte az Orange Alapítvány-díját (2. helyezés oktatási kategóriában). Ezt követően több alkalommal kerültünk kapcsolatba, éveken keresztül szervezte az Indícia konferenciáit, ahová a TANDEM-et is meghívta. Elmondta, milyen változtatásokat szeretne elérni, kieszközölni az oktatásügyben ezen az osztályon keresztül. Arról beszélgettünk, hogy szerinte nagy szükség lenne egy mentorhálózatra az oktatásügyben. A beszélgetés végén megkérdezte, részt vennék-e ebben a munkában. 2020-ban félállásban kezdtem el dolgozni, 2021 januárjától pedig a csapat teljes állású munkatársa vagyok.

Általában a tárca nehezen vonzotta be a magyar szakembereket, mi győzte meg arról, hogy van értelme a közös munkának?

Elsősorban az, hogy Martin Krížnek nagyon konkrét víziója volt arról, mit szeretne elérni és mihez keres konkrét támogatásokat. Másrészt nagyon participatív módon vezeti az osztályt. Elmondja az elképzeléseit, de kíváncsi a mi véleményünkre is. Nem úgy vezeti ezt a csapatot, hogy én tudok mindent, ti pedig csináljátok azt, amit én mondok, hanem úgy, hogy nekem van egy elképzelésem, de ti a saját területeteken jobbak vagytok nálam, ezért rakjuk össze együtt, hogyan lehet megvalósítani az elképzelésemet. Egyikünk sem dolgozott korábban a hivatalban, van, aki egy kiadóból jött, van, aki tanított vagy a civil szférában dolgozott. Nagyon kreatív és inspiratív a mi mikrokörnyezetünk, ahol nagy szabadságot kaptunk. Alapvetően az a feladatunk, hogy jól találjuk ki a dolgokat, és végre nem kell azzal foglalkoznom, hogy milyen pályázat segítségével lehet megvalósítani a jó ötleteket.

Mi volt ez a konkrét vízió?

Három víziót akart megvalósítani. Rám az iskolákhoz közeli, regionális elven működő mentorhálózat létrehozásában gondolt, melyre szerinte is nagy szükség van. Ő is hisz abban, hogy minden régióban nagyon sok jó pedagógus van, őket kell megtalálni, hogy segítsék a kollégáikat. Ne egy nagy központból mondják meg a távoli kisiskolának, hogy mit hogyan kell csinálniuk. TANDEM-es színekben én is azt tapasztaltam, hogy sok iskolában nagyon jó pedagógusok vannak, mindig feltöltődtem egy-egy workshopon. Amikor az oktatásról beszélünk, jobbára a nehézségeket soroljuk fel, csak a problémákról beszélünk, közben pedig elfelejtjük, hogy sok lelkes pedagógus dolgozik az iskolákban, akik nem csak várják, hogy valaki megmondja nekik, mit csináljanak, hanem maguktól lépnek, vannak ötleteik és a szabadidejüket, az energiájukat is a gyerekekre áldozzák.

A másik elképzelése az volt, hogy legyen kialakítva egy katalógus az iskolai innovációkról. Nagyon sok helyen be mernek vezetni egy-egy újdonságot, hogy másképpen tanítsanak mint a megszokott frontális oktatás, de sok kollégában felmerülnek olyan kérdések, hogy lehet-e használni ezeket, mit szólna ehhez a tanfelügyelet, hogyan magyarázom ezt meg a szülőknek?

Interjúk és podcastok

Jelenleg a legolvasottabbak