Napunk

Fiatalok, bátrak és készek a végsőkig harcolni Kijevért. Bemutatjuk az ukrán főváros védőit (riport)

Foto N - Vladimír Šimíček
Foto N – Vladimír Šimíček

Lájkold, kövesd a Napunk.sk-t a közösségi médiában is, ahol extra tartalmakkal is jelentkezünk! Csatlakozz hozzánk a Facebookon, az Instagramon és a YouTube-on!

Slovenskú verziu tohto textu nájdete tu.

Még több hasonló cikket olvasnál? Fizess elő a Napunkra itt.

Ebben a csarnokban rendes körülmények között tinédzserek gördeszkáznának. Helyettük most Júlia ül a földön törökülésben, terepszínű öltözékben.

A térdén az éppen olvasott könyvével szenvtelenül cserélgeti a géppisztoly tárait. A hangja akár az óra ketyegése. Tik-tak, egy tár, tik-tak, még egy tár.

A bevásárlóközpontban, amely egyfajta logisztikai és támogatást biztosító központtá alakult azok számára, akik itt maradtak védelmezni Kijevet, mindez nagyon megnyugtatóan hat.

Júlia: Egy rossz álomban ébredtem

A fiatal kijevi nő, aki a háború előtt ukrán nyelvet tanított egy általános iskolában, a legnagyobb természetességgel tartja kezében a géppisztolyt. Már a háború első napjaiban jelentkezett a területi védelmi erőkhöz, hogy a fővárost védelmezhesse.

Jelenléte eleinte sokkolta az itt maradottakat, de most már megszokták őt. Bármennyire is felfoghatatlanul hangozzon ez.

Ez a cikk kizárólag a Napunk előfizetői számára elérhető.

Orosz–ukrán háború

Aktuális

Jelenleg a legolvasottabbak